Terapia de cuplu poate ajuta ca impreuna cu partenerul sa va reconectati la sentimentele originale de iubire si sa va redescoperiti din nou. De asemenea poate ajuta sa gasiti modalitati diferite de a interactiona pentru a schimba paternul de argumentare sau de comunicare.

Terapia de cuplu EFT (emotion focused therapy) este o metoda de consiliere a cuplurilor, cu o abordare orientata spre atasament, care se concentreaza pe intimitatea si siguranta emotionala. Ajuta cuplurile sa “citeasca” indiciile emotionale si partenerii sa se simta vazuti si auziti.

EFT este abordarea cea mai studiata si mai eficienta pentru cuplurile in dificultate. Ea a fost dezvoltata in anii ’80 si are o baza empirica foarte puternica.
Dupa cum sugerează si numele, este o abordare care se concentreaza pe modul in care oamenii se ocupa de emotiile lor, de modul in care transmit semnale emotionale partenerilor lor si cum aceasta emotie devine muzica dansului lor interactiv.

EFT se indreapta direct catre inima problemelor pentru a mentine relatiile profund satisfacatoare. Este conceput pentru a opri modelele negative si blocajele in relatii, transformandu-le intr-o conexiune iubitoare si sigura prin contact emotional.