Daca te afli aici (pe aceasta pagina), probabil ca te gandești ca psihoterapia ar putea ajuta (pe tine sau pe cineva apropiat).

Cu toții ne confruntam cu provocari si uneori ne simțim coplesiti. Uneori avem nevoie de sprijin suplimentar sau ajutor in depasirea dificultatilor vietii.

Mulți dintre noi putem ajunge la un punct in viata noastra, in care modalitatea veche de gestionare a gandurilor si sentimentelor nu mai functioneaza. In mod eronat, de multe ori, suntem convinsi ca o frenezie a activitatilor ne va linisti tulburarile. Totusi, ceea ce se afla uneori dedesubt este o serie de provocari psihologice, cum ar fi: insatisfactia personala, devalorizarea sau stima de sine scazuta, stresul si anxietatea coplesitoare, atacurile de panica, perfectionismul, tulburari de alimentatie, dependente sau chiar depresie. Suprimarea emotiei face pur si simplu o viata mai dificila si impiedica o relationare sanatoasa… Vorbind despre acele ganduri si sentimente, se poate produce eliberarea de efectele lor negative.

Psihoterapia individuala ne ofera ocazia de a calatori in profunzimea psihicului si sufletului nostru, astfel incat sa putem vindeca suferinta noastra. Si mai mult decat atat, psihoterapia, este o calatorie de auto-descoperire si acceptare, care uneori are nevoie de mult curaj pentru a fi initiata. Este un act curajos sa ne confruntam cu partile noastre traumatizate, pe care de cele mai multe ori le-am respins, sau le-am lasat in umbra.

Transformarea este posibila. Ea nu este neaparat usoara si uneori necesita suport. Dar necesita si daruire, consecventa si persistenta. Terapia este o experienta neliniara – psihicul dezvaluie mai multe despre el insusi pe masura ce se dezvolta o relatie mai profunda cu el.